Expressens geografikunskaper

Idag slår nog Expressen rekord. Jag brukar beklaga mig över den låga nivån på allmänbildningen hos kvällspressens journalister. Man kan ibland undra om de ens klarat sig med godkända betyg genom gymnasiet. Här har vi en Jens Brandberg som tror att Storbritannien ligger i USA. Och någon mer måste väl läst artikeln innan den publicerades? Det geografikunskapsmässiga förfallet är sålunda omfattande på tidningen i fråga.

"Allt pekade på ännu en fällande dom för en lärarinna som haft oralsex med en elev i USA. Rebecca Poole från North Worchestershire i Storbritannien hade erkänt sexuellt umgänge med den 15-åriga pojken som filmade allt med sin mobiltelefon."

Sen kan man ju också undra om det bara är kvinnor som begår sexuella övergrepp mot sina elever (även om det i det här fallet rörde sig om en 15-åring som tilltvingat sig oralsex under hot om våld). Tabloidpressen (ja det är ju numera snarare fråga om innehåll än format) skriver mycket om just kvinnliga lärare som begår sådana brott. Någonting får mig att misstänka att det är mycket mer kittlande för de sexfixerade redaktörerna på dessa blaskor att visa upp blonda lärarinnor som skall ha förgripit sig på sina manliga elever, än att visa upp män som förgripit sig på sina kvinnliga elever. Det ena är kanske, i ojämställdhetens namn lite mer kittlande än det andra? Eller är det kanske så att, av samma orsak, man förväntar sig att män skall köpa tidningarna för att läsa dessa artiklar. Kanske finns där innerst inne en önskan om att det kunde varit de själva som som pubertetsyngel fått lägra sin lärarinna? (Ett besök på vilken sexsajt som helst visar att sex i skolmiljö mellan lärare-elev tydligen är något man gärna fantiserar om.)

Sex säljer. Oavsett om journalisterna har elementära kunskaper eller ej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0