Äntligen!

Äntligen!

Äntligen, äntligen, äntligen!

För andra gången på två dagar har vi intagit middagen på balkongen. Dessvärre har ungarna i kvarteret funnit en skattkammare i soprummet. Deras föräldrar har uppenbarligen försett dem med koden till grovsoporna och nu har de släpat ut gamla stereoanläggningar, plåtlock och trasiga duschkabiner i vårt vackra skogsområde som vi har precis utanför balkongen. Skatter för en sjuåring, soptipp för 38-åringen och 50-åringen (se bilden).

Men det skall till mer för att förta våra vårkänslor. Dessutom är det tentafest ikväll här hemma hos oss. Bara vi två är bjudna men det räcker gott ändå efter ett antal timmars svettande i Värtasalen över politisk analys. Vet inte vad det är men salstentor får det att låsa sig för mig. Jag är helt enkelt inte lika bra på det...

Annars har vi ägnat eftermiddagen åt gnat om städning. I det här hemmet är könsrollerna de omvända och efter att ha utfört Jennie Sjögrens test ur boken Vardagsfeminism får jag erkänna att av ca 5 000 poäng så slog min kära sambo mig med 2 900 poäng eller nåt sånt. Detta för att jag gör sådant som att tvätta bilen och byta spolarvätska och köra till däckverkstan för att skifta däck medan han tömmer diskmaskinen och dammsuger och plockar undan efter middagen (vilken jag för det mesta lagar). Det innebär mer dagligt arbete för honom och därmed med gnat på mig för att jag inte är världsbäst på att plocka undan efter mig.

Sen avslutas det hela med att karln bränner chorizon på grillen. Trots att jag sagt till honom att vänta tills kolen är vit. 'Hur skall jag kunna veta att den skulle vara helt vit, om jag aldrig grillat med kol?' Det visar sig alltså att han aldrig grillat med kol förut, eller på en engångsgrill som denna. (Varpå jag inser att det alltid varit jag som grillat tidigare.) Ved är det som han använt sig av under sina första femtio år. Man häpnar. Och inser att det där med män och grillning inte gäller för alla män.

Men han är bäst ändå, eller kanske just därför, min spjuveraktige lektor. Precis som våren!

Kommentarer
Postat av: A

Hur orkar ni samla poäng? Lev istället!

2006-05-06 @ 19:44:02
Postat av: Anna-Karin

Här samlas det poäng på många olika sätt, på bensinkortet, på universitetet, hos Viktväktarna. Och leva hinner vi med det också. Men då lägger vi iofs inte så mycket tid på att sitta och ifrågasätta andras poängsamlande. ;)

2006-05-06 @ 22:12:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0