Media och feminismen

Den 1 mars offentliggjorde valberedningen i Feministiskt Initiativ sitt förslag till riksdagslista. Detta åtföljdes av en debattartikel av Gudrun Schyman och Maria Carlshamre på DN Debatt. Utöver några magsura kommentarer i Expressen och Svenska Dagbladet samt en strålande intervju med nämnda Maria och Folkpartiets Birgitta Olsson i SVT Morgon den 2 mars har det dock varit öronbedövande tyst i media.

 

Här presenterar det tidigare uträknade F! en riksdagslista med sextio namn. Sextio välmeriterade personer från norr till söder som inte alls ser feminismen som död. Dessutom är det inte en lista med klubben för inbördes beundran. De styrelserepresentanter som finns med finns spridda över hela listan och abonnerar inte på plats 1-10 typ. Det är vad jag kallar en bred demokratisk rörelse, där man finner människor i alla led som är villiga att sticka ut hakan och ställa upp för en feministisk ideologi i valrörelsen. Självklart är jag, som en av de sextio, jävig, men också väldigt, väldigt stolt över det engagemang och den vilja till förändring som finns i vår förening!

 

Hur är det med Junilistans interna demokratiarbete förresten? Tigs dom också ihjäl i media, eller är det helt enkelt så att där inte finns några medlemmar?

 

Men är det inte intressant att se att det enda tidningar som Expressen och Aftonbladet kan prestera är rubriker om Schymans och Carlshamres ekonomiska affärer. För att klicka sig fram till www.feministisktinitiativ.se och läsa den politiska plattformen och utforma sina artiklar genom granskning av denna, det anstår ju inte tabloidpressen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0