Fattiga pensionärer och rika godsägare

Väcks på morgonen av reprisen av Ring P1 där en 84 år gammal dam berättar för en skeptisk Nina Glans om sina villkor som fattigpensionär. Kvinnan har 6 500 kr i pension efter skatt ('nåja, det är efter skatt i alla fall'  sa Glans). Detta efter att ha jobbat hela livet i familjeföretaget men också inom handel, 'med människor' och förpackningsindustri. Kvinnan i fråga hade också skött sin sjuke man i 20 års tid, alltmedan hon jobbade. Och hon är inte ensam! Att gå in och sänka änkepensionen för dessa kvinnor går alldeles utmärkt men att ändra ingångna avtal för bolags-VD:ar (eller VD:ar på Bolaget...) det går ju inte.

Tro fan att damen i fråga var förbannad. Hennes förslag var att alla skulle få samma pension. 'Men det måste väl vara beroende på vad man gjort under livet, hur länge man jobbat' säger Nina Glans lätt blåögt. Varpå damen snabbt replikerar att hon jobbat sedan hon var 12 år. 

Nina, det handlar snarare om vad man jobbat med under hela sitt liv! Och att det är samma skattepengar som skall gå till dräglig tillvaro för alla våra pensionärer som nu till mycket större del går till glada pensionärsdagar på herrgård i Sörmland. Det är helt enkelt skillnad på skit och pannkaka. Detta gjorde damen i fråga fullkomligt klart för oss.

120 000 om året för ett livs arbete, eller 1 miljon om året för tio års arbete i ett statligt bolag. I valet kommer vi att kunna välja om vi tycker det är rätt eller inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0