Timbro om rätten att få köpa sex under fotbolls-VM

Petra Östergren, som på sistone gjort gemensam sak med Svenska Dagbladet i svartmålandet av Feministiskt Initiativ, och Timbro eldar på i debatten om prostitution under fotbolls-VM. Petra och Timbro tycker uppenbarligen att vi som har invändningar mot Tysklands sätt att se på prostitution drabbats av moralpanik. Timbro har nu gett ut en rapport författat av en beteendevetare vid namn Louise Persson. Som gett pappret undertiteln 'fantasi eller verklighet'. Som om vi fantiserade om de tyska sexbåsen. Katrine Kielos uttrycker det lysande (och uppenbart upprört) på sin blogg.

http://www.kkielos.blogspot.com/2006/05/frsvar-av-prostitution-r-frsvar-av.html

Timbros s k rapport går att läsa här. Läs och förundras över Perssons (och Timbros) förundran över att man till och med dristar sig att kräva att stjärnor som Zlatan skall uttala sig mot prostitutionen...

http://www.timbro.se/pdf/nmi/nmibp1.pdf

Mycket ramlar man över på Genuslistan. Bl a ovanstående rapport och blogg. Eller följande kommentar som kom som ett brev på posten efter att Östergren surt kommenterat att alla inte köper hennes pro-prostitutionskamp. "Intressant att man från sexarbetarhåll menar att prostitution står utanför hegemoniska sexualitetsdiskurser." Intressant, indeed.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0