Folkpartiet, staten och flickors underliv

I Folkpartiet finns en politiker, Nyamko Sabuni, som brukar tävla med Mauricio Rojas om att komma med spektakulära uttalanden som går ut på att peka ut invandrade människor som smitare, lata, brottslingar, socialbidragstagare osv. Vissa debattörer väljer tydligen att kalla dem husblattar, vilket ju är rätt rasistiskt i sig. Själv kan jag inte riktigt sätta ord på Sabunis senaste utspel. Hon har författat en skrift som heter Flickorna vi sviker. (Sök på www.folkpartiet.se) I denna skrift föreslås, förutom slöjförbud, att staten inom skolans ram skall gynundersöka tonårsflickor i syfte att upptäcka könsstympning. Nej, det är inget populistiskt skämt, utan ännu ett absurt förslag från Fp. Vissa folkpartister säger att det minsann bara är Sabunis egen uppfattning, men skriften ligger på partiets hemsida, och jag har ännu inte sett någon i partiet ta avstånd från hennes förslag.

Så, nu undrar vi. Hur skall detta gå till? Rent praktiskt, alltså. Skall skolsköterskan i samarbete med en gynekolog kalla alla flickor till undersökning? Och hur kontrollerar vi att det inte bara blir döttrar till Sverige-somalier som undersöks? Vad händer med dem som vägrar (förmodligen alla tjejer i målgruppen)?

Då har vi inte ens nuddat vid mitt egentliga motargument, flickornas integritet. Hur fan kan en kvinna förslå att andra unga kvinnor, 13-åringar kanske, skall tvångsundersökas, utfläkta i en gynstol. Och vad skall skolan göra om nu en av dessa flickor visar sig vara omskurna? Säga att 'jaha lilla vän, nu polisanmäler vi dina föräldrar sörru'?

Vad blir nästa sjuka förslag från någon Fp-företrädare? Tvångssterilisering?   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0