Sammanträffanden?

Finn, Claes, Jacob, Leif, Lars-Eric, Svante, Patrik, Carl-Henric, Martin, Marcus, Lars, Peter, Manfred, Anders, Peter, Annika, Carl, Mats Gustav, Håkan, Hans-Olof, Lars-Johan, Peter, Lars, Adine, Sverker, Lars, Håkan, Leif, Fredrik och Per.

Så heter de trettio personer som tjänade mest i Sverige under 2005. De har inte bara rikedomen gemensam. 100% har ett namn som skvallrar om att de är etniska svenskar, drygt 95% är män. En annan fråga som poppar upp är, hur många barn har männen, hur många barn har de två kvinnorna?

Nu utgör dessa bara de trettio högst betalda men är det någon som tror att fördelningen förändras nämnvärt om man tar de trehundra mest högavlönade?

Men det är klart, något skall ju vi rabiatfeminister ha att irritera oss över. Och Upplyste Fredrik Reinfeldt har ju berättat för oss att målsättningen inte skall vara någon slags 50/50. Det är inte det som är rättvisa. Nej, rättvisa är förmodligen att de kompetenta männen skall fortsätta tjäna pengar medan de inte fullt så kompetenta kvinnorna fortsätter sitt till stora delar oavlönade dubbelarbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0