Pittkompetens

Vaknar idag till nyheten att den upplyste och alltid lika kloke statsminister Reinfeldt låtit meddela at vi nu skall återgå till en mer rättvis ordning vid målsättning för chefstillsättning i statliga myndigheter. Sossarnas orättvisa och kompetensfientliga målsättning att hälften av alla statliga chefer skall vara kvinnor tas bort. Man kan ju inte ha ett mål att hälften av alla chefer skall vara kvinnor! Som Reinfeldt så riktigt påpekar så skall ju komptensen styra, och den sitter som bekant i den där lilla skinnfliken som hänger mellan hans, men inte kvinnornas, ben. Inte i det faktum att kvinnor är överrepresenterade på universiteten och bland utexaminerade studenter.

Tyvärr lägger sig UNICEF i den rätt onödiga jämställdhetsdebatten på ett inte helt lyckat sätt idag. Genom att komma med en förmodat ovetenskaplig undersökning där dom försöker hävda att barn mår bättre i jämställda hem. Där påstås att dom få äta sig mätta(re), går mer i skolan och är friskare. Detta är förstås ren mumbojumbo. Välmående sitter självklart inte i jämställdheten. Den sitter i att man har en familjefader med ett  välbetalt jobb som kan försörja sin familj. Det sa redan Metall i LO:s repskap under 1950-talet.

Fredspristagaren är alltså helt fel ute med tanken på mikrokrediter till kvinnor. Kvinnorna kommer ju förmodligen bara att slösa bort pengarna på onödiga saker som barnflickor, färgranna halsdukar, extremt mycket smink och onödigt mycket mat till ungarna. Bättre då att männen styr fördelningen i hemmet, liksom regeringen styr könsfördelningen i samhället i övrigt.

På så sätt blir vi alla lyckligare. Tack kloke statsminister Reinfeldt, för att du tar hand om oss villfarna.

Kommentarer
Postat av: Hunar

Haha. Rolig text, helt klart. Ska dock som en "allmän" betraktare och möjligen som en antirasistisk feminist (i den mån män kan vara feminister osv...) bli väldigt intressant att följa utveckligen med tydligare kompetensprofiler, "minimerande" av tillsättningar genom kontakter etc. Eftersom det uppenbarligen funkat att kvotera in kvinnor men helt omöjligt att kvotera in invandrare systematiskt utan att diskutera kunskapsteori, cementering av invandrares "annorlundahet" och ta del av allt som relativismen har att erbjuda (och aldrig någonsin ta ställning, förutom då för det omhuldade status qou), ska det, summa sumarum, bli roligt att se hur man löser detta (för det är ju, åtminstone på det retoriska planet, även ett problem för den nuvarande regeringen). Jag väntar redan på den rapport som följer upp herr Reinfeldts förslag, kanske för att sossepolitiken är mig lika värdelös med sin ensidiga betoning på form framför innehåll. Pittkompetens och vitkompetens är sannerligen inga roliga grejer. Ha det gött.

2006-12-12 @ 11:10:21
Postat av: Hunar

Ooops. Ber om ursäkt för att ha spammat ned så... inte min mening.

2006-12-12 @ 14:22:22
Postat av: Anna-Karin

Trodde du fastnat med fingret på enterknappen. ;) Men det var lätt fixat. Håller för övrigt med om att det kommer bli intressant att se hur de skall lösa jämställdheten, (och etnocentrismen) utan mål om att det skall vara jämställt.

2006-12-12 @ 18:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0