Sköna förstagångsväljare

Upplyft idag efter skolinfo i Södertälje med förstagångsväljare. Unga killar och tjejer som inte såg världen i svart eller vitt. 'Stränga straff gör inte att brottsligheten minskar.' Sådant är skönt att höra i en värld där populismen firar triumfer varje dag.

Glad också över den artikel som kollegan från Junlistan höll upp, där Mian Lodalen och Unni Drougge i Svenska Dagbladet idag sätter fingret på det som vi alla i F! märkt under valrörelsen. Att riksmedia försöker låtsas som att vi inte finns. Samma öde drabbar ju även Junilistan, som inte ens får medverka i Sveriges Radios utfrågning om EU-politiken. Dom var ju ändå tredje största partiet i senaste EU-valet och sitter i EU-parlamentet.

Samma attityd som F! möttes av av Nationella sekretariatet för genusforskning när dom lät bli att bjuda in oss till debatt om genuspolitikens framtid, i Almedalen i juli. Sekretariatet motiverade det på samma sätt som radiochefen häromdagen, ni skall inte vara med för det ingen annan bjuder in er och så är ni så många småpartier.

Som om Piratpartiet och Unika partiet skulle slåss om att få vara med och debattera genusforskning och EU-politik... Vad tycker f ö Nationalsocialistisk front om genusforskningen? Skulle vara kul att höra, faktiskt. Vi får väl anta att dom tycker att vi skall lämna EU, för om vi genomför deras politik lär vi väl bli uteslutna. 

Och röstsedlar är svåra att få ut i landet! Men det går alltid att skriva Feministiskt initiativ på dem. Inget annat, ingen förkortning, inga namn. Bara partinamnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0