Norrbotten

7761-24

Igår inleddes F!:s valturné i Hapranda, Luleå och Piteå. Solen sken och alla strålade. En MYCKET lyckad start. Gudrun Schyman, Maria Carlshamre och Aase Hensvold inledde med torgtal vid Gula Paviljongen i Luleå. Mycket folk, härlig retorik, budskap och, till skillnad mot många andra partier, LÖSNINGAR på problemen! :)

Eftermiddagen tillbringade vi i den norrbottniska pärlan Piteå. Härligt att se alla kvinnor som ställde sig rakt upp och ned och bara pratade inför Piteborna. Modigt! Men så har vi också en massa modiga kvinnor i vår förening.

På kvällen var det samtal på Norrbottens muséum mellan Gudrun och Maria, lett av Anna Azcarate. Kan socialism och liberalism förenas i feminism, och det var ganska uppenbart att åtminstone Maria och Gudrun kunde förenas både i analys och lösningar. Det gemensamma var just friheten att leva ett liv långt från förtryck. En nästan magisk afton i en vacker museilokal på Café 1900.

Kvällen avslutades på Bishop Arms med trevliga diskussioner innan vi i karavan åkte ut till Aases familj på landet där vi fick välbehövlig sömn inför resan söderut mot Skellefteå.

Ovanstående är en osedvanligt rosig berättelse och inte särskilt färgat av objektivitet. Men varför skulle jag vara objektiv? Tillåter mig i stället att i bloggen framföra just det jag känner inför denna historiska tilldragelse. Och njuter av känslan att kunna säga att jag var med när världens första feministiska parti som ställt upp i det nationella parlamentsvalet tog sig just in i parlamentet! :)

Till sist vill ja poängtera för Luleborna att för att ni också skall få ett feministiskt initiativ i kommunen krävs endast att 600-700 av er röstar på just detta, så vad väntar ni på! Det skulle kunna bli en hel hop vettiga och driftiga feminister i kommunfullmäktige!

Kolla in oss i http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=30274&cat=1&pageIndex=0&arkiv=False!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0