Populistisk historielöshet

Åsa Petersen slår återigen huvudet på spiken i gårdagens Aftonbladet. Folkpartiet är uppenbarligen beredda till vad som helst för att sälja sin själ i kampen om regeringsmakten. Nu senast är det Tobias Krantz och Anna Grönlund Krantz som i Svenska Dagbladet kräver att man skall ta bort pappamånaderna. Tobias och Anna tycks ha glömt att dessa månader finns där tack vare... just det... liberala krafter som Folkpartiet med Bengt Westerberg i spetsen och, ännu tidigare, liberala Eva Moberg som 1961 gick i bräschen för den jämställdhetspolitik som inneburit att kvinnor och män i möjligaste mån skall dela lika på föräldraledigheten.


Men med F! som hot och segervittring i valet 2006 så vill såklart Folkpartiet, i god partianda, värva så många populistiska poäng som möjligt. Förra gången slog man mot invandrare som inte talade tillräckligt god svenska, nu blir det kvinnorna som skall återvända hem till spisen. Hur skall Fp kunna samsas med tre andra partier om regeringsmakten när man inte ens kommer överens inom partiet?


Den respekt jag känt för Fp som socialliberalt parti är död. Med personer som Leijonborg, Rojas och Krantz som frontfigurer så har vi ett parti som helt plötsligt befinner sig till höger om Kd...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0